5 dolog, amit a boldog párok csinálnak

16/09/20 kedd
ujnemzedek.hu
A szerelem nem jön csak úgy magától: azért komolyan meg kell melózni. Itt van néhány tipp azoktól, akik megtették.

A boldogság nem esik csak úgy be magától - ha irigykedve lesed a körülötted élő, jól működő párkapcsolatban létező lányokat és srácokat, érdemes feltenni a kérdést: nekik vajon miért sikerült? Nos, azért, mert melóznak a dologgal, nem hagyják, hogy beszippantsák őket a durva mindennapok. A psychologytoday.com összegyűjtötte, mire ügyelnek azok, akiknek tuti a szerelmi életük.

 

1. Reálisan nézik a dolgokat

A boldog párkapcsolatban élők helyén tudják kezelni magát a kapcsolatot - értsd: például tudják, hogy óhatatlanul is lesznek (vannak) kisebb-nagyobb hullámvölgyek, amelyeken egymást segítve kell túljutni. Nem is beszélve arról, hogy a kezdeti durva rajongás egy idő után elmúlik - ennek a hiányát pedig úgy lehet kibekkelni, hogy a folyamatos napfény, szivárvány és csillámpóniként verdeső szívzörejek helyébe odaköltözik a szimpla szeretet.

 

2. Az együtt töltött időnél nincs fontosabb

A mai digitális világban ezerfelé vagyunk szanaszéjjel húzva - a boldog párok azonban tudják, hogy a minőségi, közös időtöltésnél erősebb összetartó kapocs talán nincs is. Szóval a dolog minimum prior!

 

 

3. Elfogadják egymást

Rettenetesen mérgező lehet egy kapcsolatban a céltalan vita - a miért nem mostad el az edényeket már megint, a miért nem hajtod le a vécédeszkát, meg a jól ismert társaik. A cikk írója szerint egy jól működő párkapcsolatban ezek egyszerűen nincsenek, vagy alig vannak benne - ha nem tetszik a mosatlan edény, cseszegetés helyett az ember inkább megcsinálja maga. A nagyobb energiabefektetés pedig meghozza a gyümölcsét - jó esetben ugyanis a csaj/pasi észbe kap, és legközelebb már mondani sem kell neki, hogy vegye ki a részét a melóból ő is.

 

4. Ki nem találod: kommunikálnak egymással

Nem a szerelem a legerősebb összetartó kapocs, hanem az empátia: ha meghallgatjuk a másikat - még akkor is, ha nem feltétlenül értünk vele egyet - akkor jó úton haladunk a teljes elfogadás és a közös élet felé.

 

5. Nem veszik biztosra egymást

Csak a felsorolásunkban utolsó érv, valójában nagyon-nagyon fontos. A cikk írója itt egy olyan férfit hoz fel példaként, akit elhagyott a felesége - egy terápia sem múlt úgy el vele, hogy ne mondta volna el, mennyire sajnálja, hogy nem mondta eleget neki: Szeretlek. Hogy a belső parái, és az, hogy tutira vette a kapcsolatukat, megakadályozták abban, hogy kimutassa az érzelmeit.