5 dolog, ami tönkrevágja az első randit

16/10/17 hétfő
ujnemzedek.hu
Az első randin sok múlik, és néha olyan dolgok miatt járunk pórul, amikre nem is gondolnánk.

Egy randizós app szerkesztői arra kérték a felhasználókat, hogy írják meg, mik azok a dolgok, amik szerintük kapásból elrontják az első találkozást. Amint azt lehetett sejteni, a nyakló nélkül vedelés és a korábbi szerelmekről szóló végtelen monológok egyértelműen elvágják az esélyét egy második randinak, de volt öt érdekes, kevésbé ismert faktor is.

A nyalka legény

Megtalálni a lehető legjobb ruhát az első randira nem könnyű, és úgy tűnik, több múlik rajta, mint azt korábban hittük. A válaszadók 83%-a szerint az első találkozót nem szabad túlöltözni, az inkább legyen közvetlen stílusú, lazább, mintsem nagyestélyiben és frakkban feszengős.  Szóval csak lazán!

Ételfotó

Ha a randin valaki előkapja a telefonját csak azért, hogy lefotózza a tányéron lévő ételt, akkor ne nagyon számítson arra, hogy másodszor is elhívják – a válaszadók szerint legalább akkora udvariatlanság, mint nem felajánlani azt, hogy felezik a számlát.

Szelfi

Ne.

 

A csendestárs

Van az a mondás, hogy a kevesebb néha több, de úgy tűnik, hogy ebben az esetben ez nem érvényes. A hallgatag partner nem túl biztató, úgyhogy elő a legjobb beszélőkét – miközben azért arra is oda kell figyelni, hogy ne fojtsuk bele a szót a másikba.

Túl hamar barátkozás

Az első randi nem jelenti azt, hogy egyből az összes létező közösségi oldalon fel kell vennünk ismerősnek az adott személyt – nyugodtan adjunk időt az ismerkedésnek, így elkerüljük a túlságosan „rámenős” jelzőt. A dolog azért is hasznos lehet, mert a neten mindenki szereti hárommal jobb színben feltüntetni magát, mint élőben.