4 ok, hogy ne kezdd el a dohányzást

20/01/23 csütörtök
ujnemzedek.hu
Lehet, hogy azt érzed, nincs semmi extra abban, ha elszívsz egy-két szál cigit buli előtt, után vagy közben. Könnyen lehet, hogy valóban nincs is benne semmi. Ahogyan az is megeshet, hogy függővé válsz. Ugye, tudjuk, az ezer kilométeres túra is egyetlen lépéssel kezdődik. Elhoztunk pár érvet, amiket észben tartva sokkal könnyebb lesz nemet mondani arra a bizonyos egy szálra.

Mielőtt végleg elveszítenénk, nem az fog következni, hogy jaj, meg fogsz halni. Nyilván az elég nagy baj, de most sokkal ”emészthetőbb”, hétköznapibb indokokat szeretnénk felsorakoztatni a klasszik fenyegetéseknél.

  1. Haver, állj már hátrébb...

Érezted már, milyen egy dohányzó ember szájszaga? Nem is nagyon lehet mihez hasonlítani. Valahol a használt tornazokni és a nyári avarégetés között van crossover félúton. Ja, pont mintha használt tornazoknit égetnél a nyári alkonyban.

  1. Hogy ízlik?

Képzeld el a kaját, amit a legjobban szeretsz a világon. Ha a fagyi az, akkor a fagyit; ha a gyros, akkor a gyrost. Dohányzol? Kétszer finomabb is lehetne. Nem dohányzol? Képzeld el, hogy csak feleennyire jó az íze. Bizony, a cigi a szaglást és az ízlést is tompítja.

 

fagyi.jpg
  1. Dagobert bácsi kalandjai

Tegyük fel, hogy közepesen tolod: háromnaponta szívsz el egy dobozzal, és nem is a legdrágább cigiből. Tehát évente 122 dobozzal veszel, darabját mondjuk 1.200 Ft-ért. És most jön a matematika: 146.400 kőkemény magyar forint. Mennyi mindenre el lehetne azt verni...

  1. A leglassabb tag

Régi mondás, hogy a falka olyan gyors, mint a leglassabb tagja. Csináltál már bármit cigisekkel? Egy társasjátékot nem lehet velük rendesen lejátszani, mert félóránként meg kell állni „pihenni”. És ugyanez van akkor is ha munkáról, főzésről vagy akár kirándulásról van szó. Nem lehet így haladni.

Na, ezek jussanak eszedbe akkor, amikor rágyújtasz! Meg persze az, hogy ezen bármikor lehet változtatni, csak akarni kell!