19 éves lány írt könyvet a mentális zavarokról

17/07/07 péntek
ujnemzedek.hu
Az angol, Emily Palmer még csak 19 éves, de már könyvet írt, méghozzá elég komoly témában. Története a mentális zavarokról szól, a sztori papírra vetésével pedig az volt a célja, hogy sorstársai figyelmét felhívja arra: nem szabad szégyellni betegségüket. Tudja miről beszél, hiszen anorexiás és szorongó ő maga is.

„Szeretnék segíteni egy olyan világ létrejöttében, ahol a mentális egészség kérdését megvitatják a gyermekekkel, és ahol nem csak suttogva beszélhetünk a tapasztalatainkról. Büszkén kellene beszélnünk azokról a sikerekről, amiket egy olyan betegség ellen értünk el, amely rendkívül sokat elvehet az életünkből” – nyilatkozta az elsőkönyves szerző a Huffington Postnak.

Forrás: familiesonline

Emily Palmer rendkívül mélyen beleásta magát a témába, tapasztalatait szakértők, pszichiáterek, szülők és gyerekek véleményével és élményeivel bővítette ki, hogy ezzel mindenki számára érthetőbbé és pontosabbá tegye ezt a témakört. Arra külön ügyelt, hogy bár a téma nem túl vidám, számos pozitív üzenettel legyen tele a könyv. Azt is kiemelte, hogy szerinte az lenne a legjobb ha nem csak otthon de az iskolában is nyíltan beszélgethetnének a diákok és tanárok egymással, ezekről a betegségekről. Ha kevésbé szégyellnék magukat a gyerek és fiatalok, talán könnyebben és hamarabb lehetne segíteni rajtuk. 

A könyv szerzői kiadásban jelent meg, így a bevételek 10 százallékát Emily a brit Young Minds (Fiatal Elmék) alapítvány javára ajánlotta fel, ami egy vezető, a gyermekek mentális egészségével foglalkozó brit alapítvány.

Forrás: csalad.hu