10 túlélési tipp, ami halálos lehet

18/06/04 hétfő
ujnemzedek.hu
Elvesztél? Nem oké, de vannak dolgok, amiket inkább ebben az esetben se próbálj ki!

Sokakat foglalkoztat a gondolat, milyen is lehet egyedül a vadonban, hogyan lehet túlélni egy ilyen helyzet. Voltak már erről tévéműsorok, mint a Survivor vagy a Man vs Wild, de születtek már olyan legendává vált tanácsok,  amitől inkább elpusztul, mintsem megmenekül az ember. A zord vadonban elboldogulni nem olyan pofonegyszerű és a legtöbb leckét nem tévéműsorokból tanulja meg az ember.

1. Kiszívhatod a kígyómarásból a mérget.

Ha mérgező csípést, harapást szerez valaki, a méreg egyből a vérbe kerül. Mielőtt nekilátsz hősködni, tudnod kell: a szádban lévő bacik a sebet csak elfertőzik, a méreg pedig átkerül a te szádba és nyelőcsövedbe.

2. Vedd fel a halott pózt ha medvét látsz.

Ha otthon vagy, esetleg kempingben, általános tanács, hogy csapj nagy zajt, próbálj magasabbnak tűnni - ez általában elriasztja a medvét. Ha a vadonban, akkor csendben hátrálj. Semmiképp se játssz halottat, kivéve ha te vagy Leonardo DiCaprio.

(forrás: hogyankell.hu)

3. Azonnal keress valami ehetőt ha elvesztél a vadonban.

No para, kaja nélkül elvagy kb. hat hétig is. Persze ha az egészségi állapotod nem túl gyatra. Amúgy is, a víz és a menedék sokkal fontosabb.

4. A kaktusz leve megvéd a kiszáradástól.

Ha van tapasztalatod, talán működhet. De lehet, hogy rosszul leszel, hánysz is, és még jobban dehidratálódsz.

5. A moha a fa északi oldalán nő.

Nope. Környezeti feltételektől függően, a moha minden oldalán tud nőni a fának.

6. Ha egy állat megette, nekem se lesz bajom tőle.

A madarak és a mókusok képesek olyan bogyókat is megenni, ami az embereket kinyírja. Inkább hagyd a mókuseledelt.

7. Ha szétfagytál a hidegben, dörzsöld a bőröd vagy ülj egy kád forróvízbe.

A dörzsölés kellemetlen egy fagy csípte embernek, a forró víz meg sokkoló lehet hypotermia közeli állapotban. Ha fel kell melegítened magad, tedd ezt takaróval és melegvizes palackokkal.

8. Ha megtámad egy cápa, verd be az orrát.

Ez egy igazán tökös megoldás lenne, feltéve ha el tudod találni a mozgó célpontot. De ha cápatámadás ér és épp a cápa szájában lógsz, tépd inkább a kopoltyúkat és szúrd ki a szemét.

9.       Mindig a parttal párhuzamosan ússz, ha rip áramlatot látsz.

Ez az állítás helytálló lehet. Ne harcolj az áramlattal, ne próbálj a part felé úszni, inkább ússz a parttal párhuzamosan.

(forrás: buzzblog)

10.   Ágakból barkácsolt bunker jó menedék lehet.

A jó menedék nagyban függ a környezettől. A forróságban árnyékra van szükséged, a hideg helyeken meg arra, hogy melegen tartsd magad. Meg kell védened magad a széltől és valami kell amire a hideg föld helyett fekszel este. Ha ágakból és növényekből építesz egy bunkert nem biztos, hogy tökéletesen meg fog védeni a környezeti hatásoktól.