10 idióta találmány, ami valamiért nem aratott osztatlan sikert

16/09/20 kedd
ujnemzedek.hu
De komolyan! Ezek mikor, miért és hogy tűnhettek jó ötletnek?

A világunk tele van jobbnál jobb találmányokkal, szinte hetente vagy naponta láthatsz meg valami újdonságot, amihez hirtelen kedved is lesz. Aztán vagy megveszed, vagy nem. De a 20. század produkált bőségesen olyan cuccokat is, amik a feltalálás után arattak túl nagy sikert. Vagy azért, mert furcsák, vagy mert hasztalanok, vagy mert egyszerűen túl idétlen kinézetűek voltak. Nos, ilyenekből gyűjtött a Bright Side és most mi is megmutatjuk őket. 

 

Manapság már hallgatunk zenét az okostelefonunkon vagy az iPodunkon... De ha az 1920-as években lennénk, rádiókalapot kellene hozzá hordanunk.

 

A világ első mentőmellényei még nem tartoztak a kidolgozott koncepciók közé. A körbetekert, hurkaszerű cucc eléggé elijesztette az embereket, akik benne voltak, azoknak meg tök kényelmetlen volt. Éppen ezért hamar találtak más formát (karúszó, mellény, stb.).... Nem csodáljuk.

 

Ha hiszed, ha nem, ez az úttörő találmány - legalábbis a reklámja szerint - a női arcokon mosoly közben megjelenő, bájos kis gödröcskéket volt hivatott előidézni. Hogy-hogy nem, nem működött.

 

Ha nagyon-nagyon gyorsan akarsz odaérni valahova, a legolcsóbb megoldás ez a benzines görkorcsolya.

 

Szeretsz az ágyban olvasni? Akkor ezek a tükrös szemüvegek neked készültek!

 

Az ÖSSZECSUKHATÓ, HORDOZHATÓ HÍD a kedvencünk az egész összeállításból.

A jégkockákból álló másnaposság-maszk egészen biztosan úgy hidratálja a bőröd és frissíti fel az elméd, hogy nyoma sem lesz a tegnap esti bulinak. Azért rakj egy felmosóvödröt magad alá, ha olvadna...

 

Ezt a baba-ketrecet betiltották. Azoknak a háziasszonyoknak és gyerekeknek készült, akiknek nincs kertjük, méghozzá a londoni Chelsea Baby Club készítette.

 

Ezt a mobil szaunát olyan nőknek találták ki, akik egyszerűen nem tudnak élni anélkül, hogy bárhol, bármikor elérhető legyen egy kis szauna.

 

Az igazi úriemberek cigivel a szájukban, öltönyben, fényes cipőben szörföznek. Éppen ezért a motoros verziónak is nagy felvevőpiaca volt. Vagy nem.