10 furcsa lény, akit jobb elkerülni az új év kezdetekor

16/12/30 péntek
ujnemzedek.hu
Ők felelősek szinte az összes negatív dologért, amivel az év legelején szembesülnünk kell.

A Simán Kibírom-lény

Olyan dolgokra vesz rá minket, melyeket később nagyon megbánunk. Elhiteti velünk, hogy nem fog fájni a lábunk abban a magas sarkúban, még akkor sem, hogyha egész éjjel táncolni fogunk. Szintén neki köszönhetjük, amikor mértéket vesztve zabálunk és iszunk meg mindent, amit csak elénk tesznek. Ő a felelős azokért a hülye fogadásokért is, amibe hajnalban belemegyünk. 

A Soksminkdémon

Nőfaló szörnyeteg. Az ember lánya észre sem veszi, ha beleköltözik, és csak keni, keni magára a szépítészeti cuccokat. Megjelenését nem kén-, hanem alapos alapozószag kíséri. A sminktükörnek nem tud ellenállni, a Csókgyűjtő szörnyeteget messziről kiszúrja, és olyankor menekül.

Mindenhova-kobold

Ez a kis gonosz az, aki minden meghívásra igent mondat velünk és folyamatosan piszkál minket szilveszterkor, hogy menjünk át egy másik helyre. Hiszen megígértük. Általában csak akkor vesszük már észre, hogy beleestünk a csapdájába, amikor az újév első napján rájövünk, hogy az elmúlt éjjel nagy részét egyedül, utazással töltöttük és egyáltalán nem éreztük jól magunkat.

A Fölösleges Fogadalom-manó

Év vége felé költözik hozzánk, folyamatosan duruzsolja, hogy mi mindent kéne január első napjától majd másként csinálnunk. Nem feltétlenül rossz szándékú lény, hiszen hasznos tanácsai is lehetnek, viszont egyáltalán nem segít, amikor be akarjuk tartani fogadalmainkat.

A Fölösleges Üzenet-boszorkányok

Rokoni kapcsolatban állnak az előbb tárgyalt manókkal: ők vesznek rá minket, hogy éjfélkor a telefonunkban lévő összes elérhető számra elküldjünk egy hirtelen viccesnek gondolt szilveszteri versikét.

A Csókgyűjtőszörnyeteg

Ez a különös lény képes arra, hogy emberi formát öltsön, de simán felveheti egy ismerősünk alakját is. Éjszaka és bulikban vadászik, egyetlen célja, hogy minél több embert megcsókoljon, még akkor is, ha azt az illető nem akarja.

A Mindenki Érezze Jól Magát-lidérc


Főleg házigazdákat száll meg. Allergiás arra, ha kevés a ropi, retteg attól, ha kifogy a kóla, valamint folyton osztrák trance és norvég dubstep kerül a youtube-diszkóba az ármánykodása folytán. Ugyanis attól lesz az ember vidám. (Nem.)

Testrabló Slágerkirály

A házibulikban veszi át az irányítást testünk felett. Ilyenkor dj-nek képzeljük magunkat és elhiteti velünk, hogy tudjuk mi az, amit a többiek hallgatni szeretnének. Nagyon veszélyes!

A Pénztárcavarázsló

Ő az, aki elhiteti velünk, hogy bármennyit költhetünk. Kedvenc praktikái közé tartozik az "Ez az Gyros Még Belefér", illetve a "Minek Gyalogoljak, Ha Ott az az Üres Taxi".

Az Utálomaszilvesztert-troll

Ha van valaki, aki miatt otthonmaradunk, akkor ő az. A "nemfogok_muszájból_mulatni"-, illetve az "ez_is_csak_egy_nap"-rém néven is ismert.  Állítólag miatta állunk vigyázzba akkor is éjfélkor, ha tök egyedül maradtunk a lakásban - ez mendemonda, de a szakértők már vizsgálják a kérdést.